Dakbedekking

 

Het dak is het belangrijkste onderdeel van uw huis. Het gezegde bij huisbezit is niet voor niks: “een dak boven je hoofd”. Een goede dakbedekking is essentieel om lekkage en schade in en aan uw huis te voorkomen. Voor een goede dakbedekking is er voor elk wat wils. Welke dakbedekking wordt toegepast is afhankelijk van de technische mogelijkheden en van uw wensen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies over installatie en levering van nieuwbouwdaken, dakrenovatie en dakreparatie.

 

Wij kunnen de volgende dakbedekkingen voor u leveren en in orde maken:

  • Bitumineuze dakbedekking: Bitumineuze dakbedekking is vooral van toepassing op platte- en licht hellende daken. De bevestiging en de uitvoering van de dakdetails zijn erg belangrijk bij de levensduur van het dak. Wij adviseren u over de opbouw en de details van het dak.
  • Kunststof dakbedekking (EPDM): EPDM wordt door ons voornamelijk verwerkt op platte daken en daar het mogelijk is in de dakgoten. EPDM biedt een duurzame oplossing, heeft bovendien een lange levensduur. Wij adviseren u bij het kiezen van de juiste soort EPDM.
  • Lood- en zinkwerk: Lood en zink is al jarenlang veelgebruikt voor het afdichten van daken en het gecontroleerd afvoeren van hemelwater. Deze materialen zijn duurzaam en hebben, mits vakkundig aangebracht, weinig onderhoud nodig.

Lood: wordt verwerkt aan de nok van een puntdak, in loodslabben langs een plat dak, kozijn of dakkapel. Maar ook in loketten langs de schoorsteen en in de gevel. De dikte van lood kan, afhankelijk van de toepassing, verschillen.

Zink: wordt vooral gebruikt in dakgoten, hemelwaterafvoeren en zijkanten van dakkapellen. Zink kan in allerlei vormen toegepast worden. Zink heeft unieke, fraaie kenmerken die een mooie uitstraling geven aan zowel oude als nieuwe gebouwen. Gevelbedekking of dakbedekking met zinkwerk geeft een mooi effect.

Koper: is in Nederland een minder gebruikt materiaal, maar kan voor dezelfde toepassingen als zink gebruikt worden. Koper heeft een langere levensduur dan zink.

Onderhoud

Om schade en (water)overlast te voorkomen is het van belang dat uw platte dak tijdig schoongemaakt en onderhouden wordt en dat uw dakgoten adequaat schoongemaakt worden om verstoppingen te voorkomen. Neem contact met ons op als u uw platte dak en/of uw dakgoten wilt laten reinigen en onderhouden.

Bel ons bij lekkage en schade

Na een storm of een stevige regen-, sneeuw- of hagelbui kan er flink wat schade ontstaan aan uw dak. Vervelende problemen zoals lekkage en schade kunnen tot extra schade leiden. Wacht dan niet te lang en bel ons. Wij zorgen voor snelle en vakkundige reparatie. Neem contact met ons op bij schade aan uw dak.